vineri, 11 ianuarie 2013



   Proiectul ,,Călători în Galaxia Lecturii" urmăreşte formarea şi dezvoltarea capacităţii de comunicare a elevilor prin stimularea lecturii particulare. Elevii vor fi iniţiaţi în actul de lectură, prin activităţi practice de citire, lecţii demonstrative de îndrumare a lecturii particulare, întocmirea fişelor de lectură,  a fişelor de citate, utilizarea auxiliarelor care sprijină eficienţa lecturii: dicţionare, glosare, antologii, crestomaţii. Elevii vor fi îndrumaţi să utilizeze eficient resursele de informare pe care le pun la îndemână biblioteca, biblioteca electronică. Ei vor fi  sprijiniţi să-şi alcătuiască biblioteci personale, să întocmească jurnale de lectură, să valorifice excursiile şi concursurile literare în scopul cultivării pasiunii pentru citit. Va fi valorificată imaginaţia creatoare a elevilor, îndrumându-i de a trece de la textul literar folosit ca model la încercări de compoziţie literară proprie. Se va stimula colaborarea dintre elevii şcolilor implicate în acest proiect.

   Constatând că elevii citesc tot mai puţin, că internetul şi televiziunea le acaparează o bună parte din timpul liber, demarăm acest proiect care va avea ca obiectiv general stimularea lecturii particulare, cultivarea pasiunii pentru lectură. Ne propunem ca proiectul să antreneze un număr mare de elevi, să reînvie în rândul lor dorinţa de a citi.
   Sunt implicaţi în proiect elevi ai claselor I - VIII de la Şcoala Gimn. Grigore Silaşi" din Beclean,, Şcoala Gimn. Nuşeni, şi Şcoala Gimn. ,,Ion Pop Reteganul" din Reteag.


 Durata proiectului:

Din 1 noiembrie 2012 – 1 noiembrie 2014



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu